Az internet segítségével ma már a nyomtatóhoz szükséges alkatrészeket is beszerezheted

Hihetetlen belegondolni abba, hogy gyerekkorom betárcsázós internete óta mennyit fejlődött a technológia! Ma már szinte vezetékes telefont sem használunk, legalábbis a háztartások döntő többségének nincs szüksége rá… Akkoriban pedig még válaszhattál: vagy netezel, vagy telefonálsz!

Elképzelhetetlennek tűnik, ugye? Minden képzeletemet felülmúlta az, hogy ma már a kapcsolatainkat és a világ összes tudását a zsebünkben tudjuk hordani.

De maradjunk az otthoni net témájánál. Költözéskor gyakori probléma, hogy a netszolgáltató az új helyszínen nem tud szolgáltatást biztosítani. Ilyenkor döntéshozatal előtt érdemes a lehető legrészletesebben feltérképeznünk a kínálatot, mert manapság a nagy multik már olyan almárkákat hoznak létre, amelyek gyakran rugalmasabb feltételeket és szélesebb körű lefedettséget biztosítanak. Miért éri meg ez nekik? Teljesen más a célcsoportjuk. Hiába vannak elkötelezett ügyfeleik, akik szívesen vállalnak hűségidőt, örülnek az újabbnál újabb kedvezményeknek, díjcsomagoknak, hűségpontoknak, bizonyos rétegeket mégsem tudnak megszólítani: az albérleteseket, a gyakran költözőket, az elköteleződésre nem vágyókat, a türelmetleneket, akiknek a gyors és kevés ügyintézés, papírozás az egyik legfontosabb szempont…

Mondjuk én kifejezetten azt sem szeretem, amikor ajánlatokkal hívogatnak, próbálnak meggyőzni, hogy váltsak nagyobb díjcsomagra, miközben a jelenlegit sem használom ki… Persze nem minden szolgáltató és ott dolgozó ilyen, de akadt már dolgom néhány problémásnak mondható személlyel. Ezért is vallom, hogy fontoljuk meg alaposan a döntést, mert gyakran próbálnak az érzelmeinkre és a zsigeri reakcióinkra alapozni, ahelyett, hogy bemutatnák a számunkra legjobb ár-értékkel bíró ajánlatot.

Nemrég pontosan egy ilyen helyzetbe kerültünk barátommal, amikor is költözés után új szolgáltatót kellett választanunk. Nem igazán voltam felkészülve arra, hogy ilyen kevés lehetőség közül válogathatunk, ám árban annál nagyobb különbségekkel szembesültünk, ami igencsak eltolta a figyelmünket ebbe az irányba. Ugyanakkor mindketten sokat dolgozunk otthonról, így nem akartunk abba a hibába sem esni, hogy olcsó, de túl lassú netre szerződünk, aztán később megbánjuk.

Nos, végül szerencsére sikerült megcsípnünk egy nagyon jó ajánlatot, a lebonyolítás sem jelentett nagy kihívást a szolgáltató számára. Bár az meglepett, hogy a belvárosban kevesebb szolgáltató érhető el, mint a város szélein. (Barátom szerint ez pont így logikus, ebből is látszik, hogy nem értek hozzá.)

A net beszerelése után az első dolgom volt, hogy beszerezzem a nyomtatáshoz szükséges eszközöket a kedvenc oldalamon, ami nem más, mint a “Toner és tintapatron rendelés nyomtatókhoz – eredeti és utángyártott | Nyomtatóalkatrész.hu“! Már többször rendeltem tőlük, a barátaimnak is ajánlottam őket és szintén nagyon elégedettek a webshoppal. Számomra a jó árak mellett a gyors szállítás és a könnyen átlátható weboldal is nagyon fontos és voltam olyan mázlista, hogy mindezt megtaláljam egyetlen helyen! Szerintem nagyon jól csinálják azt, hogy az alapvető akciók mellett olyan egyéb ajánlatokkal is kecsegtetnek, mint például az ingyenes szállítás.

Alapvetően nem vagyok nagy szakértője a nyomtatóknak és a hozzájuk tartozó alkatrészeknek, de ezen a weboldalon olyan könnyű kiigazodni, hogy még én is megtalálom másodpercek alatt, amire éppen szükségem van. Nyilván a saját nyomtatónkhoz szükséges dolgokat már álmomból felkeltve is meglelem, de néha apukámnak is én rendelek, ugyanis ő még kevésbé ért nem csak a nyomtatókhoz, hanem a nethasználathoz is. Itt el is érkezünk egy olyan tényezőhöz, amiben szerintem díjnyertes az oldal: a kínált márkák sokasága. Nekünk HP nyomtatónk van, amihez tonert, tintapatront is találhatunk – ki-ki a használt típus szerint, nekünk tintasugarasunk van -, emellett eredeti és utángyártott dobok között tudunk válogatni. Az egyéb lézerkellékek közt a HP fülön találunk többek közt image cleaning kit-et, képtovábbító készletet, karbantartókészletet, beégetőegységet, görgőkészletet, maradék toner gyűjtő tartályt. És gondoljatok bele, ez még csak a HP volt! A Samsungoknál a szintén széles kínálatban elérhető dobokon felül transzfer szalagot és festékporgyűjtő tartályt vásárolhatunk az egyéb lézerkellékek menüpontnál.

Azt mondtam már, hogy csak a tonerek esetében tizenhárom különböző márkából válogathatunk? Hát hol látsz ilyet, ha bemész egy boltba, ami nyomtatókkal foglalkozik? Festékszalag és faxfilm is van, ha valakinek esetleg arra lenne szüksége. A nyomtatópapírok (fotópapír, Epson és HP papír) közt is érdemes elidőzni, ugyanis sokféle variációban érhetők el. Nem is tudtam, hogy van hófehér és szaténos-selymes csillogású, teljesen matt és olyan is, ami optikai fehérítők nélküli, beállított pH értékű és savmentes. Mit meg nem tudok olyan hétköznapi dolgokról, mint a papírlap!

Nézzük meg egy konkrét példán keresztül, milyen részletes a weboldal! Ha kiválasztunk egy terméket, például egy fotópapírt, a termékfotó felett láthatjuk a főoldaltól (kis házikóval jelölve) nyilakkal indulva a kategóriákat és az alkategóriákat. Ebben az esetben a “Papír” kategóriától indultunk az “Egyéb fotópapír” és az “Egyéb fotópapír tintasugaras” alkategóriákon át a konkrét termékig. Ez azért is jó megoldás, mert bármikor vissza tudunk lépni az előző szintre anélkül, hogy elvesznénk az információk közt. A termékfotó mellett és alatt számos hasznos adatot olvashatunk. A cikkszám után a nettó és bruttó ár szerepel, ami alatt a több darabos árról találunk egy kis kifejtést. Az egyik akciós ajánlatuk ugyanis az, hogy több termék egyidejű vásárlása esetén a darabár kedvezőbben alakul. Mindez már két terméktől érvényes, három esetén pedig még nagyobb a kedvezmény. Itt láthatjuk a “Szállítható” feliratot egy kis pipa kíséretében, amennyiben raktáron van az adott árucikk, a “Mikor kapom meg?” fülnél a kis információs ikonnal pedig megtudhatjuk, hogy 1-2 munkanapos szállítást vállalnak az olyan termékekre, amelyek “Szállítható” státuszúak, amennyiben munkanapokon délig beérkezik hozzájuk a megrendelésünk. Ezután tudjuk kiválasztani a szükséges darabszámot, és az oldal ezen részén olvashatjuk a részletes termékinformációkat. Ez jelen esetben a típus, papírméret, súly és kiszerelés volt, valamint egy figyelmeztetés, hogy a papír csak tintasugaras nyomtatóval kompatibilis.

Ha például tonerekről van szó, a termékeknél az információs résznél kap helyet az a kis fül is, ahol ellenőrizhetjük, hogy a termék kompatibilis-e a mi eszközünkkel, ezt a “Jó a nyomtatómhoz?” kérdésnél tudjuk megnézni. Van, hogy csak egy-két nyomtatótípust dob ki a rendszer, de olyannal is találkoztam, ami egy végtelen hosszú listával várta a vásárlókat.

Szeretem, ha a választható fizetési módok rugalmasak, hiszen mindenkinek mások az igényei – apa megrendeléseit például rendszeresen előre utalással rendezzük, míg én a sajátjaimat kártyás fizetéssel, mert számomra az a leggyorsabb és legkényelmesebb opció. Emellett lehetőségünk van az utánvétes fizetésre, mindez készpénzzel vagy bankkártyával is elérhető. Arra fontos figyelni, hogy ha a csomagot nem házhoz, hanem csomagpontra történő szállítással kérjük, az utánvétes fizetés nem érthető el, csak előre utalással vagy bankkártyával tudjuk kiegyenlíteni a vételárat.

A szállítást a GLS végzi, ami eddig mindig gördülékenyen ment, az ígért szállítási idő betartásával. Így a vadiúj, gyors internetünk segítségével még a nyomtatóhoz szükséges alkatrészeket is hamar be tudom szerezni. Köszönöm, internet és Toner és tintapatron rendelés nyomtatókhoz – eredeti és utángyártott | Nyomtatóalkatrész.hu!