Az interneten mindent megtalálsz az alkoholizmusról

A szüleim nagyon sokáig nem voltak nyitottak az internet adta lehetőségekre. Nem akartak foglalkozni azzal, hogy változik körülöttük a világ, okostelefont sem voltak hajlandóak elfogadni, így mindig maradt a nehezen beszerezhető nyomógombos mobil, amely tényleg csak a legalapabb funkciókat tudta, de legalább elérni el lehetett őket bármikor. Aztán egyszer csak apám megkeresett azzal a szándékkal, hogy köttessem be hozzájuk az internetet, mert egyik haverjának szeretne segíteni. Ja és persze tanítsam is meg használni minél hamarabb. Nem volt ezzel gond, örültem, hogy végre nyitott rá, de eléggé el voltam havazva, így a gyors betanítás résznél elgondolkoztam, hogy fog ez menni.

A következő héten már be is lett kötve az internet számukra és addigra sikerült egy számítógépet is szereznem nekik, majd néhány nappal később mentem is hozzájuk egy kis alapszintű tudást átadni a használatával kapcsolatban. Meglepően gyorsan ment a dolog és apám rögtön kérte, hogy mutassam meg neki azt a valamit, amelyen lehet keresni és bármiről információt kaphat.

A keresők használatát gyorsan elsajátította, így mire hazaértem már el is újságolta, hogy mennyi mindent megtudott az alkoholizmusról. Nem értettem miért éppen ebben a témában olvas, de aztán megtudtam, hogy az egyik haverja mértéktelen alkoholfogyasztásba kezdett, amelyet nem bír apám tovább nézni. Nagyon sok oldalt nézhetett és cikket olvashatott a témában, mert egy órán keresztül csak erről beszélt a telefonban, meg arról, hogy talált egy klinikát, akik nagyon szimpatikusak a számára és megkért, hogy nézzek én is rá, ezért elküldte https://felepulok.hu/kapcsolat linket.

Még az este folyamán elkezdtem begyűjteni a Felépülők klinika oldaláról az információkat, amely alapján hiteles, naprakész szakemberek munkásságára láthattam rá. Mivel nem bízom soha a véletlenre ránéztem, hogy van-e közösségi oldaluk és azon belül van-e vélemény közzétéve róluk. Szerencsémre olvashattam néhány értékelést róluk, amely mind pozitív képet festettek a klinikáról. Szerveznek előadásokat iskolásoknak, beszélgetnek tévés adásokban, ami mind azt jelenti, hogy jelen vannak és fontos számukra az alkoholizmusról való leszokás. A posztjaiknak hála megtudhattam azt is, hogy az idén rendeztek Felépülő Juniálist, ahol a már gyógyultak és családtagjaik vehettek részt és együtt ünnepelték a terápiás ház hároméves működését. A terápiás házban 28 napot töltenek el azok a páciensek, akik eltökéltek abban, hogy leszokjanak az alkoholról. A terápiás időszak olyan programokat foglal magába, mint pl. csoportfoglalkozások, előadások, családi napok és olyan korábbi bentlakók történeteiről szóló előadásokat, akiknek sikerült leszokniuk és azóta is alkohol nélkül élik életüket. Utóbbi rendkívül fontos a leszokóban lévők számára, hiszen ez nagy erőt adhat számukra, mivel nem érzik magukat egyedül ezzel a problémával, illetve ha sikerült az előadónak meggyógyulni, akkor nekik is sikerülhet.

Édesapukámnak mondtam, hogy nyugodtan próbálja eljuttatni az elérhetőséget a haverja számára, ha vevő rá. Ha nem, akkor valamelyik hozzátartózójának, mivel a klinika honlapján láttam egy olyan lehetőséget is, amely a hozzátartózóknak szól, ha nem tudják mitévők legyenek. Javasoltam neki, hogy mindenképpen a https://felepulok.hu/kapcsolat oldalt küldeném tovább a haverjának is, mivel ott látja rögtön mennyi helyen van jelen a klinika és rögtön fel is tudja venni velük a kapcsolatot, ha szeretné. Nagyon büszke vagyok édesapukámra, hogy a haverja megsegítése céljából képes volt erőt venni magán és megtanulni az internet használatát.