Keressünk az interneten diákmunkát egyszerűen!

Az internet teljesen megváltoztatta az életünket. A mai világban pedig már szinte bárhonnan fel tudunk csatlakozni a világhálóra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden sokkal egyszerűbb lett. Az internetszolgáltatómmal például rendszeresen probléma szokott lenni. Pedig rendesen fizetem a számláimat és mégis azt tapasztalom, hogy rengetegszer nem tudom normálisan használni az internetemet. Ez nálam különösen kellemetlen, mivel online dolgozok otthonról.

Az utóbbi héten azonban sikerült egy kicsit orvosolnom ezt a problémát, mégpedig egy wifi elosztóval. Bár maga az installálás pokoli volt, végül sikerült megoldanom, hogy a wifi jel ki legyen bővítve a lakáson belül. Azóta pedig nem jelentkezett a korábbi probléma és egészen gondmentes az internetezés. Ettől függetlenül még mindig kicsit mérges vagyok amiatt, hogy ezt külső eszközökkel kellett elérnem és nem bízhattam rá a szolgáltatóra.

Hasonlóan éreztem akkor is, mikor életemben először munkát próbáltam keresni. Az iskola mellé valami gyakornoki diákmunka lett volna a legjobb, mivel ezzel nem csak pénzt tudtam volna keresni, hanem még a jövőmet is megalapozhattam volna. Nem tudtam azonban, hogy mi fán terem az ilyen gyakornoki diákmunka, ezért tanácstalanságomban elkezdtem keresgélni az interneten. A gyakornoki diákmunka kapcsán pedig nemsokára meg is láttam a Topiwork nevű oldalt, ami képes volt megoldani az összes korábban felsorolt problémámat. Ezt pedig egy átlátható és könnyen használható felülettel érik el első körben. Nem félrebeszéléssel, nagy ígéretekkel, hanem a diákmunka kereső funkcióval fogadnak majd minket. Ebből is látszik, hogy a Topiwork számára az a fontos, hogy minél hamarabb munkát találjunk. A design is nagyon elegáns és kellemes volt, úgyhogy jó érzés volt böngészni az oldalt.

A diákmunka kereső használata szinte teljesen egyértelmű. Abban az esetben, ha pontos elképzelésekkel érkezünk, akkor elég csak beírni az adott munkaterület megnevezését. A hatalmas választék pedig leszűkül így azokra, amik megfelelnek ennek a körülírásnak. A gyakornoki diákmunka kapcsán azonban nekem nem voltak még ilyen tiszták a terveim, úgyhogy elkezdtem használni a kategória-besorolás és az aszerinti keresés módszerét.

Nem számít, hogy milyen munka érdekel minket, biztos fogunk találni egy címkét, ami legalább távoltól megfelel az érdeklődési köreinknek. Én például gazdasági vonalon végeztem a tanulmányaimat, úgyhogy elég volt csak rákattintanom a „gazdasági” feliratra és rögtön meg is kaptam mindent, ami stimmelt ennek alapján. Az állásajánlatok nagy része gyakornoki diákmunka, úgyhogy külön örültem, hogy ezt nem kell még pluszban keresnem majd.

gyakornoki diákmunka

A következő kellemes meglepetés a Topiwork oldalán egyértelműen az volt, hogy mennyire egyenesek az álláshirdetéseikkel kapcsolatban. Nem húzzák az időnket és rögtön a tudtunkra adják a legfontosabb információkat. Mint például, hogy mennyi a bér és milyen óraszámban kell majd dolgoznunk. Ha az adott gyakornoki diákmunka bővebben is érdekel minket, akkor rákattinthatunk a kiírásra és egy rövid tájékoztatót is elolvashatunk róla. Így nem kellett sok idő nekem sem, mire szembejött velem az a gyakornoki diákmunka, ami megfelelt az összes igényemnek.

Ha jelentkezni szeretnénk egy munkára, akkor természetesen regisztrálnunk kell majd az oldalra. Ez a folyamat azonban hamar meglesz, mivel az oldal lépésről-lépésre végigvezet minket rajta. Ezt követően pedig hátradőlhetünk, de szerencsére nem kell majd sokáig várnunk. Engem azonnal fel is kerestek és nagyon boldog voltam, hogy elkezdhettem rövid időm belül dolgozni. A gyakornoki diákmunka tényleg képes volt megalapozni a jövőmet és végre nem kellett a hónap végén a pénzt számolgatnom.