Megtaláltam a legjobb fogorvosi rendelőt

Jó pár hónapja volt, hogy jöttek beszerelni az internetet, és ahogyan beszédbe elegyedtünk, egészen jóban lettünk a szerelővel. Arról beszélgettünk, hogy régebben még mennyire másként működött az internethasználat, emlékszem még, amikor el kellett menni a közeli internet kávézóba netezni, és dobáltuk be a pénzt, hogy egy órát játszhassunk. A kicsapongó beszélgetésben aztán feljött a fogorvos mint téma is. Végül a szerelőnek hála ismerkedtem meg a fogorvosbudapest.info-val, akiket azóta már több alkalommal is felkerestem.

Miután elment a szerelő, rögtön el is határoztam, hogy utánanézek a honlapjuknak. Ugyanis nekem állandóan gondjaim vannak a fogaimmal, és éppen akkor fogbeültetés kellett volna nekem, csak hát egy ilyen kezelés nem olcsó dolog, és bizony nekem sokat számított az implantátum ára. Ezért is keresgéltem sok helyen, egészen addig, míg a fogorvosbudapest.info-nál ki nem kötöttem. Mert hogy a honlapra felnézve rögtön tudtam, hogy ez bizony egy minőségi hely, ahol valóban az ügyfél az első. És hogy mi utalt erre?

A weboldalon minden átlátható módon és érthetően le van írva, tanácsokat is adva, hogy mikor milyen problémával lehet hozzájuk fordulni segítségért. Sőt, még külön cikkeket is találtam, amikben alapvető információkat szednek össze egy-egy kezelésről vagy szolgáltatásról. Így például rengeteg hasznos dolgot tudhattam meg a bölcsességfogakról, a gyökérkezelésről vagy a fogszuvasodás okairól, amik között a biológiain kívül vannak társadalmi és pszichés okok is. Nem fejtem ki bővebben, mit olvastam ebben a cikkben… Mindenesetre szerintem nagyon fontos tájékozódni ezekben a minket érintő témákban is, ugyanis így könnyebben megelőzhető, hogy baj történjen.

Szóval mindezek mellett találtam egy cikket a fogászati implantátumokról is, ahol végre valaki rendesen, közérthetően elmagyarázta, mi az az implantátum, és miért is van rá szükség. A fogorvosbudapest.info-nál írják, hogy ők csak titán-ötvözetből készült műgyökerekkel dolgoznak, amik megbízható, jól alkalmazható felépítményeket jelentenek. Én is csak azért használok ilyen szakszavakat, mert amikor ki akartam deríteni, mennyi az implantátum ára, szembetalálkoztam jó sok információval a weblapon. Azért is megnyugodtam, mivel írták, hogy gyakorlatilag mindenki kaphat implantátumot, nyilván a gyerekek ez alól kivételt képeznek. Ja és az is borzasztóan tetszett, hogy a cikk végén fel voltak sorolva olyan kérdések, amelyeket gyakran feltesznek a páciensek, és bevallom, ezek bennem is szinte mind felmerültek.

Na de engem elsősorban ennek az egész kezelésnek az ára érdekelt. Így hát rákerestem a implantátum árakra, amik a honlapon az “áraink” fül alatt találhatók meg. Itt szó szerint minden fel volt sorolva, beleértve az egyes implantátumok árait, amik nem is volt olyan vészesek, mint amire számítottam előtte. Nyilván azért is fogalmazok többesszámban az implantátumról, mivel rengetegféle érhető el a fogorvosbudapest.info-nál. Van maga az implantátum beültetése, de külön implantátum felépítmény, fémkerámia korona és cirkónium korona is kapható náluk, és mindezek ott vannak a weboldalon árakkal együtt felsorolva. Viszont épp ezért gondoltam, nem kalkulálok most többet, hanem fel is hívom őket időpont-egyeztetés céljából, és majd ott megmondják a pontos árat. Elvégre akkor még minidig van időm meggondolni magam.

A kapcsolat fülön megadott elérhetőségen fel is kerestem őket, és kaptam is időpontot. Örömmel láttam, hogy a második kerületben, gyakorlatilag a Duna partján van a rendelő, ami nagyon feldobott, mivel oda közel is lakom, meg az egy igazán szép környék. Nem kellett csalódnom bent a rendelőben sem, minden gyönyörű volt, és meglepően segítőkészek voltak az ott dolgozók.

Az implantátum ára is hamarosan kiderült pár vizsgálat után. Hát bizony elég komoly összeg jött össze a végére, de tudtam, hogy máshol sem lenne olcsóbb, így gondoltam, végigcsinálom náluk a kezelést. Ez azt jelentette, hogy csináltak egy panoráma röntgent, aztán átestem egy professzionális fogtisztításon, ami mellett még szájhigiénés tanácsokkal is elláttak. Próbáltam ezeket nagyon komolyan venni, hogy mindenképp sikeres legyen a kezelés, ugyanis ilyenkor rengeteg múlik a szájhigiéné fenntartásán. Ezt az orvos többször is hangsúlyozta, de egyébként a honlapon is le van írva, ha utánaolvastok az implantátumoknak.

Maga a beavatkozás része akkor kezdődött, amikor eltávolítottak minden húzásra váró fogat, ami persze nem volt egy kellemes élmény. Mindezek után egy újabb felvételt is kellett készíteni, amivel három dimenzióban tudták megnézni a szóban forgó területet. Végül pedig idővel megkaptam az implantátumot, a beültetés nem vett sok időt igénybe, és valójában nem is fájt különösebben. Kaptam gyógyszereket utána, meg persze egy adag utasítást, hogy mit kell ezután csinálnom a gyors gyógyulás érdekében. Egy hét múlva kellett visszamennem a varratokat kiszedetni, de ez már nem volt vészes, addigra már el is feledkeztem róla, hogy implantátum lett beültetve a számba. Az implantátum ára tehát így mindent összevetve nem is volt olyan vészes, hiszen – ahogyan ezt már ti is látjátok – ez egy elég komoly beavatkozás.

Úgyhogy ha engem kérdeztek, mindenképp érdemes meglátogatni a fogorvosbudapest.info oldalát, én fogproblémákkal biztosan mindig hozzájuk fogok fordulni a jövőben is.