Tudatosabban kéne használnom a netet!

Már rég megtaláltam volna ugyanis a választ rá, hogy mehetnék el vitorlázni a szerelmemmel, mindenféle vitorlás tudás nélkül, ráadásul a külföldi utazás költségeinek bevállalását is megspórolva. A megoldás a Balatonpro.hu, de ne szaladjunk ennyire előre…

Ritka az annyira egyértelműen jó véleményeket kiváltó szolgáltatás, mint a BalatonPro szolgáltatása ugyanis, ezért fenn áll a veszélye, hogy az ember mellett elmegy egy-két jó lehetőség, mert lusta keresni. Inkább érdeklődünk – mi régivágásúak. Sokszor ismerősöktől. Valamiért nekem is fura, hogy mind a globális internet, azon belül is a Facebook, már mennyire nyilvánvalóvá tette, hogy ha bármilyen szolgáltatás nyújtásában is utazol, akkor nagyon jól átlátható, frissülő oldalakat kell létrehoznod annak reklámozására! Egyszerűen nem bíztam meg sokáig a netes hirdetésekben, és számomra ismeretlenek által írt véleményekben. De a Balatonpro.hu már több ismerősömnek is nyújtott olyan, felejthetetlen élményt kapitányos vitorlás-bérbeadás, vagy tóközepi, balatoni horgászati lehetőség által, hogy volt alkalmam könnyen beléjük, a “balatonprosokba” futni az élménybeszámolók alapján, de ha nincs ekkora szerencsém, még mindig abban a hitben volnék, hogy ilyen jó kalandért minimum az Adriáig kéne utaznunk a párommal.

De már látom náluk is, mind a Facebook-oldaluk által – amit a Balaton PRO néven találhattok meg a FB-keresőbe beírva -, mind maga a balatonpro.hu weboldal rengeteg szolgáltatás alapos leírásával reklámozza magát. Sőt, nagyon jó kis fényképgalériákkal is igyekeznek megmutatni, mennyi lehetőség rejlik a magyar tengerben, amit ők igyekeznek is maradéktalanul kihasználni. Nézzetek hát rá ezekre a linkekre, mert a vitorlás bérlés kapitánnyal nekem most egészen kihagyhatatlannak tűnik! Nyáron tuti elmennénk egy ilyenre. Mi több, üzleti rendezvényeket, konferenciákat is megszerveznek cégeknek a tóparta, tehát egy egész komplex szolgáltatás-palettájú társaság lehetnek ők. Érdemes ezeknek a “céges dolgoknak” is utánakeresni, aki ebben érdekelt, mert az is egész egyedi programnak hangzik.

Na, de a vitorlázásra visszatérve – amit az elején említettem: a BalatonPro-nál nem csak vitorlás bérlés kapitánnyal lehetséges, hanem egyébként oktatnak is. Hogy egyszer kapitány nélkül mehessünk, akár. A vitorlás alapoktatás áll az alapfogalmak ismertetéséből, szélirányok nevének elsajátításából, csomók elkészítésének megtanulásából, szélbe állás, hajóirány tartása, fordulás a hajóval és egyebek. Ez az egész oktatás összeköthető a “vitorlás kirándulás kapitánnyal” programokkal.

Imádom a leírásaikat: úszó nyaralókként jellemzik a vitorlásaikat, melyekkel több napra is kivisznek a vízre és ott is lehet aludni, természetesen. A balatoni part látványa távolról, a tó közepéről, a különböző napszakokban, szinte ugyanolyan élményt nyújt mint egy hosszabb, tengeri hajókázás. Többet kéne tényleg szörfölnöm a neten, hogy ilyenekbe magamtól belefussak, mert az internet tele van lehetőségekkel. Csak keresni kell, mert aki keres, az ma már nagyon sokat, és nagyon gyakran talál! Vitorlás bérlés kapitánnyal Magyarországon – ez sem álom többé, tehát!